Головна | Реєстрація | Вхід | RSS Вівторок, 14.05.2024, 09:29

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2019 » Березень » 17 » "21 лютого - Міжнародний день Рідної мови"
23:37
"21 лютого - Міжнародний день Рідної мови"

2

    1 лютого світова спільнота визначила як день підтримки мовного та культурного різноманіття. Кожна мова є унікальним скарбом свого народу, несе його тисячолітній досвід, відображає його власне бачення світу. Ми, українці, як ніхто інший, розуміємо, як багато значить рідна мова для нації і для людини. Сотні років українську мову переслідували й принижували, її забороняли офіційно, підступно витісняли з ужитку. Але рідна мова – це наша гідність і незалежність, наше обличчя серед народів світу. Збереження мови – одне з основних завдань кожного, хто вважає себе патріотом або просто культурною людиною. Хто, як не вчителі української мови й літератури, найбільш причетні до формування в молодого покоління відчуття краси рідної мови, збагачення її виражальних засобів, виховання любові до Батьківщини. Саме з цією метою 21 лютого у Великолучківській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено семінар-практикум учителів української мови й літератури на тему «Формування ключових компетентностей учнів на уроках української мови й літератури відповідно до нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти».

    У роботі заходу взяли участь методисти районного методкабінету управління освіти, молоді та спорту Мукачівської районної державної адміністрації Попович М.М. та Головко О.В. Для створення сприятливого психологічного клімату та відповідної атмосфери для роботи Чучвар В.Ф., директор Великолучківської ЗОШ І-ІІ ступенів, підготувала презентацію закладу освіти.

    Ознайомлення з досвідом роботи вчителів Великолучківської ЗОШ І-ІІ ступенів щодо формування ключових компетентностей на уроках мови й літератури відбулося у два етапи. Урок з української літератури у 8 класі «Олександр Довженко – видатний письменник і кіномитець. Оповідання «Ніч перед боєм» – твір про героїзм, самовідданість і патріотичні почуття в роки воєнного лихоліття» провела Козар С.Ю., заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови й літератури Великолучківської ЗОШ І-ІІ ступенів. Урок з української мови у 5 класі «Узагальнення і систематизація вивченого з теми «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія» провела Хома М.В., голова Творчої групи вчителів української мови й літератури Мукачівського району, вчитель Великолучківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

    Літературно-музична композиція «О мово рідна, хто без тебе я?!», підготовлена Хомою М.В., педагогом-організатором Фенчак Н.М., Томинець С.І., головою районного методоб’єднання вчителів музичного мистецтва, засвідчила високий рівень виконавської та акторської майстерності учнів Великолучківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

    Під час практичної лабораторії було проведено самоаналіз та аналіз уроків, позакласного заходу, визначено завдання і зміст діяльності на всіх етапах реалізації науково-методичної проблеми, а також вироблено методичні рекомендації щодо організації роботи над проблемою формування ключових компетентностей учнів.

    День рідної мови та семінар українських філологів у Великолучківській ЗОШ І-ІІ ступенів було відзначено і проведено на високій ноті. Цей день об’єднує дітей, учителів і виявляє непідробний прояв патріотизму, любові до української мови і своєї Батьківщини. Всі учасники свята отримали потужний заряд енергетики, що спонукає до дієвої позиції в творенні національної культури. 

Переглядів: 246 | Додав: maryanabiba | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Корисні сайти

...
Конструктор сайтів - uCoz